De granges de pollastres a cultius de bolets: una transformació cap a la sostenibilitat i el respecte animal
La indústria ramadera tradicional ha estat durant dècades una font significativa de patiment animal i dany ambiental. No obstant això, una iniciativa innovadora al Regne Unit està demostrant que és possible transformar aquestes pràctiques en models més sostenibles i ètics. A Norfolk, una antiga granja de pollastres ha estat reconvertida en una explotació de cultiu de bolets, gràcies a la col·laboració entre el xef Derek Sarno, The Little Mushroom Company i Smithy Mushrooms.
Derek Sarno, reconegut xef i cofundador de Wicked Kitchen, és conegut per la seva dedicació a crear cuina vegana innovadora i plena de sabor per a tots els paladars. Amb una trajectòria que inclou el càrrec de Senior Global Executive Chef a Whole Foods Market als EUA i Director d'Innovació Basada en Plantes a Tesco PLC al Regne Unit, Sarno ha estat pioner en l'ús de bolets com a alternativa carnosa en la gastronomia.
DEREK SARNO
The Little Mushroom Company, situada a East Anglia, ha aprofitat edificis agrícoles en desús per al cultiu de bolets Ostra. Amb el suport de Tesco, han transformat antigues naus de pollastres en espais òptims per al creixement de bolets exòtics, contribuint a una agricultura més sostenible i oferint productes locals de qualitat.
THE LITTLE MUSHROOM COMPANY
Per la seva banda, Smithy Mushrooms, amb més de 25 anys d'experiència, és un dels principals productors de bolets exòtics al Regne Unit. Amb 26 sales de cultiu en tres acres de terreny a West Lancashire, subministren una àmplia varietat de bolets frescos i silvestres a supermercats nacionals, restaurants amb estrelles Michelin i mercats majoristes.
SMITHY MUSHROOMS
Aquesta col·laboració ha permès que una granja destinada a l'explotació avícola es converteixi en un centre de producció d'aliments sostenibles i nutritius. Els bolets cultivats no només són una font rica en proteïnes, vitamines i minerals, sinó que també tenen un impacte ambiental significativament menor en comparació amb la producció de carn. A més, el cultiu de bolets requereix menys aigua i terra, i genera menys emissions de gasos d'efecte hivernacle.
Des de l'Associació Vegana de Catalunya, celebrem i recolzem iniciatives com aquesta que promouen una transició cap a pràctiques agrícoles més compassives i sostenibles. Animem les milers de granges de pollastres a Espanya a seguir aquest exemple, deixant els animals en pau i dedicant-se al cultiu de bolets. Els bolets no només són més nutritius per a l'ésser humà que la carn d'animals innocents, sinó que també ofereixen una oportunitat per reduir el patiment animal i l'impacte ambiental.
La transformació de granges de pollastres en cultius de bolets representa un pas significatiu cap a una societat més justa, saludable i respectuosa amb tots els éssers vius. És hora que els agricultors considerin alternatives que beneficiïn tant la seva economia com el benestar del planeta i els seus habitants.